OpenAI’s AI Ethics Practices: The Evolution of the ChatGPT Plugin Store

artificial intelligence

OpenAI is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van AI-taalmodellen en ChatGPT is hun populaire tool die mensachtige antwoorden kan genereren. Er zijn echter discussies ontstaan over de toewijding van het bedrijf aan ethische AI-praktijken, met name door de afwezigheid van de Link Reader-plugin in de ChatGPT Plugin Store. Deze plugin was erg geliefd omdat het gebruikers de mogelijkheid gaf om naadloos toegang te krijgen tot het web. Vooral abonnees van ChatGPT Plus uiten hun zorgen hierover, omdat de ontbrekende plugin de functionaliteit van de tool beperkt.

User concerns and missing features

Gebruikers en de AI-community zijn bezorgd over het verwijderen van de Link Reader-plugin uit de ChatGPT Plugin Store. De Link Reader was een nuttige tool waarmee ChatGPT-gebruikers rechtstreeks vanuit de AI-interface op het web konden surfen. Hierdoor was het mogelijk om snel actuele informatie te vinden, wat de kwaliteit van de ChatGPT-antwoorden verbeterde. Veel abonnees zijn teleurgesteld en vragen zich af waarom het plotseling verdwenen is.

Gebruikers hebben op socialmediaplatforms zoals Twitter hun bezorgdheid geuit over het ontbreken van de Link Reader-functie. Ze gebruikten deze functie voor diverse taken, zoals controle van feiten en het verkrijgen van real-time gegevens. Sinds deze functie ontbreekt, hebben sommige gebruikers problemen ondervonden bij hun werk, vooral degenen die sterk afhankelijk waren van ChatGPT voor online onderzoek. Het verlies van deze functie heeft geleid tot discussies over de betekenis van webtoegang voor ChatGPT Plus-abonnees en de noodzaak van bruikbare alternatieven.

The Dutch language is not available for browsing with Bing.

Een functie genaamd ‘Browse with Bing-bètafunctie’ is niet meer beschikbaar voor gebruikers met ChatGPT Plus-abonnement. In juli heeft OpenAI besloten om deze functie te verwijderen om de rechten van contenteigenaars te respecteren. Gebruikers konden met deze functie webinhoud ophalen via Bing, maar deze had een probleem waarbij de volledige tekst van een URL werd weergegeven, zelfs als gebruikers hadden gevraagd om deze niet weer te geven.

De keuze van OpenAI om de Browse with Bing-bètafunctie uit te schakelen, laat zien dat ze voorzichtig zijn bij het aanpakken van mogelijke ethische problemen. Hoewel het gebruik van deze functie handig was om toegang te krijgen tot webinhoud, waren er wel zorgen rondom het gebruik van deze inhoud en het schenden van auteursrechten. OpenAI heeft besloten om de functie tijdelijk uit te schakelen om hun ethische richtlijnen te handhaven en de rechten van contentmakers te beschermen. Bovendien werken ze momenteel aan het verbeteren van deze tool, wat laat zien dat ze een evenwicht tussen AI-mogelijkheden en ethische praktijken willen vinden.

How to use ChatGPT for web browsing using

Ondanks het ontbreken van de Link Reader-plugin hebben ChatGPT Plus-gebruikers nog steeds opties om op het web te surfen. De Plugin Store biedt nog steeds een reeks plugins die webtoegang mogelijk maken, waardoor gebruikers informatie kunnen vinden en gegevens kunnen verzamelen. Om de impact van de afwezige functie op hun productiviteit en onderzoeksprocessen te verminderen, kunnen gebruikers deze alternatieven onderzoeken en gebruiken.

Sommige plugins bieden gerichte zoekmogelijkheden door gebruik te maken van specifieke zoekmachines zoals Google en Bing. Andere plugins tonen samenvattingen van webinhoud in plaats van de volledige tekst, wat ethisch gezien beter is volgens de richtlijnen van OpenAI. Hoewel deze opties niet de volledige functionaliteit van de Link Reader vervangen, zijn ze wel bruikbare alternatieven om ChatGPT te blijven gebruiken voor taken die het web vereisen.

The for enhanced transparency in the Plugin Store

Om transparantie te verbeteren en gehoor te geven aan de feedback van gebruikers, heeft de ChatGPT Plugin Store een update uitgebracht. Nu bevat de interface van elke plugin ontwikkelaarsinformatie, zoals contactgegevens, naast de beschrijving van de plugin. Dit betekent dat gebruikers meer informatie hebben over de ontwikkelaars en indien nodig rechtstreeks met hen kunnen communiceren. Dit verhoogt de ervaring van de gebruiker en bevordert communicatie en feedback.

Het is belangrijk dat ontwikkelaarsinformatie beschikbaar is om het vertrouwen tussen gebruikers en ontwikkelaars te bevorderen. Dit geeft gebruikers meer inzicht in de mensen achter de plugins die zij gebruiken, hun kennis en expertise, en hun motivatie om waardevolle en ethische AI-tools te ontwikkelen. Voor ontwikkelaars is feedback van gebruikers nuttig om hun plugins te kunnen verbeteren. Door deze samenwerking tussen gebruikers en ontwikkelaars wordt het AI-ecosysteem gebruiksvriendelijker en betrouwbaarder.

To ensure honesty in the results of generative artificial intelligence

OpenAI heeft bepaalde webbrowser-plugins uit de ChatGPT-interface verwijderd om hun toewijding aan ethische AI-praktijken en de bescherming van contentmakers te benadrukken. Door zich te richten op zorgen over contenteigendom en -gebruik, laat OpenAI zien dat zij zich inzetten voor hoge ethische normen in het AI-veld. Dit laat ook zien dat ze snel reageren bij het opsporen en corrigeren van mogelijke fouten.

Continuation of the article “Maintaining Honesty in Generative Artificial Intelligence”:

Open neemt mogelijk deze strategische beslissing om juridische problemen met generatieve AI-tools te voorkomen. Mensen maken zich zorgen over inbreuk op auteursrecht en het gebruik van content nu AI-taalmodellen zich steeds verder ontwikkelen. De inspanning van OpenAI om de integriteit van generatieve AI-technologieën te waarborgen, blijkt uit hun zorgvuldige aanpak om AI-mogelijkheden en ethische overwegingen in evenwicht te brengen.

De recente acties van OpenAI in de ChatGPT Plugin Store benadrukken dat het belangrijk is om ethische AI-praktijken toe te passen in de AI-gemeenschap. Hoewel sommige gebruikers door het ontbreken van de Link Reader-plugin en de Browse with Bing-bètafunctie moeite hebben met hun werkzaamheden, worden professionals aangemoedigd om verschillende AI-bronnen te gebruiken. Door alternatieve plugins te onderzoeken en te profiteren van de verbeterde transparantie in de Plugin Store, kunnen gebruikers verschillende taken met ChatGPT blijven uitvoeren.

OpenAI zet zich in voor ethische AI-praktijken en dit zorgt ervoor dat gebruikers vertrouwen hebben in hun ontwikkelingen. Door de ontwikkeling van AI-tools te verbeteren en de belangen van gebruikers en contentmakers te beschermen, laat het bedrijf zien dat ze serieus zijn over het benadrukken van professionaliteit, ervaring en autoriteit op het gebied van AI. Andere bedrijven kunnen leren van de verantwoorde aanpak van OpenAI, terwijl de wereld van AI blijft evolueren.

OpenAI’s AI Ethics Practices: The Evolution of the ChatGPT Plugin Store
Verspreid de liefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven