ChatGPT Onthult een Belangrijke Nieuwe Functie: Gevolgen voor Jouw Privacy

ChatGPT Nederlands

OpenAI heeft een aanzienlijke nieuwe functie geïntroduceerd voor ChatGPT. In de nabije toekomst zal de chatbot niet alleen gebruikers herkennen, maar ook eerdere gesprekken onthouden. De toevoeging van deze geheugenfunctie wekt zorgen op over privacy.

Begrip van het geheugenmechanisme van ChatGPT

ChatGPT’s verbeterde geheugenfuncties werken op verschillende manieren. In eerste instantie onthoudt de chatbot specifieke details over jou als gebruiker. Als je bijvoorbeeld je naam, verjaardag, beroep of andere details deelt in een eerdere conversatie, zorgt ChatGPT ervoor dat het ze oneindig onthoudt.
Bovendien heeft ChatGPT de mogelijkheid om details te onthouden die niet rechtstreeks zijn vermeld. Dit omvat persoonlijke voorkeuren, zoals je favoriete formaat voor het ontvangen van notities. Zoals gedetailleerd in een blogpost van OpenAI, wanneer ChatGPT opnieuw wordt gevraagd om vergaderingsnotulen samen te vatten, zal het zich houden aan jouw gekozen stijl, mogelijk informatie presenteren in opsommingstekens, in lijn met jouw voorkeuren.
Zelfs op maat gemaakte chatbots, geïntroduceerd door OpenAI sinds november vorig jaar, zijn uitgerust met geheugencapaciteiten. Overweeg Books GPT, een chatbot op maat voor literatuurliefhebbers, die je favoriete boeken en genres opslaat om zijn antwoorden te verbeteren met behulp van die gegevens.

Dieper ingaan op Privacyzaken

De mogelijkheid van ChatGPT om snel persoonlijke gegevens te onthouden, roept privacyzorgen op. OpenAI verzekert gebruikers ervan dat de chatbot geen gevoelige informatie zoals gezondheidsgegevens zal bewaren. Gebruikers kunnen vragen welke gegevens ChatGPT heeft opgeslagen en het vragen om specifieke details te vergeten. Ze hebben ook de optie om het geheugen van de chatbot volledig uit te schakelen in de instellingen.
OpenAI introduceert een functie die vergelijkbaar is met de incognitomodus, genaamd Tijdelijke Chat. Met deze functie kunnen gebruikers snel converseren zonder dat ChatGPT gegevens opslaat, waardoor de noodzaak om de geheugenfunctie uit te schakelen verdwijnt.

Momenteel in de testfase

Momenteel is de nieuwe functie niet toegankelijk voor de meerderheid van de gebruikers. OpenAI evalueert momenteel de geheugenfunctie van ChatGPT met een selecte groep gebruikers. Na het bepalen van de effectiviteit van deze functie, is het de bedoeling van het bedrijf om een bredere release aan te kondigen. Zowel betalende als niet-betalende gebruikers zullen toegang hebben tot de geheugenfunctie van ChatGPT.
In een recente update deze week, kwam aan het licht dat de AI-chatbot Gemini van Google alle gebruikersgesprekken gedurende een lange tijd bewaart. Google bevestigt dat elke interactie met de AI-bot wordt gearchiveerd op zijn servers voor de komende jaren.
Ontdek meer over kunstmatige intelligentie en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

ChatGPT Onthult een Belangrijke Nieuwe Functie: Gevolgen voor Jouw Privacy
Verspreid de liefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven