F.A.Q

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over onze GPTNederlands.nl chatbot.

Algemeen

Wat is een chatbot?

Een chatbot is een computerprogramma dat gesprekken kan voeren via tekst. Het is ontworpen om vragen te beantwoorden en interacties aan te gaan zoals een mens dat zou doen. Chatbots worden ook wel virtuele assistenten genoemd.

Hoe werkt de GPTNederlands.nl chatbot?

Onze chatbot is gebouwd met geavanceerde AI technologie die het mogelijk maakt om natuurlijke gesprekken in het Nederlands te voeren. De chatbot is getraind op miljarden Nederlandse voorbeeldzinnen om menselijke conversaties na te bootsen.

Kan ik de chatbot alles vragen?

Ja, je kunt de chatbot vragen stellen over allerlei onderwerpen, van feitelijke vragen tot persoonlijk advies. De chatbot zal altijd proberen een antwoord te formuleren, al zal de kwaliteit variëren.

Capaciteiten

Begrijpt de chatbot sarcasme of humor?

Nee, de chatbot neemt tekst nog vrij letterlijk. Ironie, grappen en sarcasme zal het meestal niet begrijpen. Voor subtiele humor is de chatbot nog niet geavanceerd genoeg.

Kan ik de chatbot dingen leren?

Niet direct. De chatbot heeft geen echt geheugen en leert niet bij tijdens gesprekken. De kennis zit ingebakken in de trainingsdata. Door feedback te geven help je de programmeurs de chatbot te verbeteren.

Kan de chatbot ook creatief zijn?

Tot op zekere hoogte. De chatbot kan op basis van patronen bijvoorbeeld verhalen, gedichten en liedjes genereren. Echte menselijke creativiteit en originaliteit bezit het niet.

In welke talen is de chatbot beschikbaar?

Momenteel optimaliseren we de ChatGPT-chatbot in het Nederlands, hoewel Engels en andere talen nog steeds beschikbaar zijn.

Betrouwbaarheid

Geeft de chatbot ook verkeerde informatie?

Ja, omdat de chatbot zelf geen echte kennis bezit kan het soms onjuiste of onzinnige antwoorden genereren. Vertrouw daarom nooit blindelings op wat de chatbot zegt.

Waarom antwoordt de chatbot soms zo raar?

De chatbot heeft soms moeite met context en bedoeling te begrijpen. Anders formuleren van de vraag of terugbrengen naar het onderwerp kan helpen.

Kan ik de chatbot misbruiken voor illegale doeleinden?

Nee, we hebben ethische filters ingebouwd om misbruik en gevaarlijke instructies tegen te gaan. Bovendien modereren we gesprekken.

Privacy en veiligheid

Onthoudt de chatbot mijn persoonlijke gegevens?

Nee, de chatbot heeft geen toegang tot persoonlijke gegevens. Gesprekken worden nooit opgeslagen of onthouden na afloop. Je privacy is dus volledig gewaarborgd.

Hoe weet ik zeker dat mijn privacy beschermd is?

We gebruiken SSL-encryptie, anonieme gebruikers-ID’s en slaan geen gesprekken op. Er is geen manier voor ons of derden om de gesprekken in te zien. Je privacy is dus 100% gewaarborgd bij ons.

Gebruikt de chatbot echt AI?

Ja, de chatbot maakt gebruik van geavanceerde AI-systemen zoals transformer-neurale netwerken om taal te genereren en conversaties te voeren.

Kan ik de chatbot downloaden voor offline gebruik?

Nee, de chatbot is enkel beschikbaar via de website en kan niet gedownload worden. Dit helpt ons om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen.

Werkt de chatbot ook op mobiel?

Ja, onze chatbot werkt op elk apparaat en elke browser, dus ook op je smartphone en tablet. Probeer het gerust eens uit!

Heb je nog andere vragen? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier.

Verspreid de liefde
Schuiven naar boven