OpenAI’s Custom GPTs: Het ontketenen van de No-Code Revolutie voor AI-enthousiastelingen

ChatGPT Nederlands

OpenAI heeft een baanbrekend platform geïntroduceerd, waarmee gebruikers op ongekende wijze gepersonaliseerde versies van ChatGPT kunnen maken die voldoen aan hun unieke behoeften. Het beste gedeelte? Er zijn geen programmeervaardigheden vereist. Deze exclusieve functie is nu beschikbaar voor ChatGPT Plus-abonnees en biedt een naadloze, no-code oplossing voor het ontwikkelen van AI-agents voor een breed scala aan taken.
Introduced by OpenAI a year ago, the ChatGPT concept demonstrated the immense potential of an all-encompassing AI chatbot. Now, OpenAI is taking it to the next level, offering a platform for users to create personalized AI agents, known as GPTs, designed to address specific use cases. This development marks a significant stride forward in empowering users to harness the power of AI in a tailored and impactful manner.
In de komende weken zal de GPT Store deze aanpasbare AI-agenten aanbieden. Hoewel specifieke details over de interface en functies van de winkel beperkt zijn, verzekert OpenAI makers ervan dat ze eerlijk zullen worden gecompenseerd op basis van het gebruik van hun GPT’s. Abonnees van ChatGPT Plus en OpenAI-ondernemingsklanten die betalen, hebben exclusieve toegang tot GPT’s, waardoor ze interne agenten voor hun werknemers kunnen ontwikkelen.
Het hoogtepunt van DevDay, de allereerste ontwikkelaarsconferentie van OpenAI in San Francisco, was de onthulling van Aangepaste GPT’s. Het evenement liet niet alleen de introductie zien van een krachtigere en kostenefficiëntere GPT-4, maar ook de verlaagde prijzen voor ontwikkelaars die OpenAI-modellen integreren in hun applicaties. Daarnaast werd onthuld dat ChatGPT maar liefst 100 miljoen wekelijkse gebruikers heeft verzameld.
OpenAI heeft de verzoeken van gebruikers erkend die ChatGPT wilden aanpassen om beter aan hun behoeften te voldoen. Als reactie hierop introduceerde het bedrijf in juli Aangepaste Instructies. Hoewel deze functie gebruikers in staat stelde voorkeuren in te stellen, bleef de vraag naar nog meer controle bestaan. Als gevolg hiervan zijn Aangepaste GPT’s ontwikkeld om het beheer van prompts en instructiesets te automatiseren, waardoor er meer mogelijkheden voor aanpassing zijn.
Tijdens een recente showcase van OpenAI’s GPT-platform bood een AI-bot genaamd “Creative Writing Coach” feedback op een schrijfvoorbeeld dat als PDF was geüpload. Een andere GPT-bot genaamd “Event Navigator” werd snel ontwikkeld om aanwezigen te helpen bij het navigeren op DevDay. Door gebruik te maken van de kracht van DALL-E genereerde het platform automatisch een profielfoto en gebruikte het een PDF-bijlage van het evenementenrooster om informatieve antwoorden te geven.
De gebruiksvriendelijke interface van OpenAI stelt gebruikers in staat om de interactiestijl van GPT’s vorm te geven voordat ze deze delen. In de recente demonstratie werd de DevDay Event Navigator-agent geïnstrueerd om beknopte en behulpzame antwoorden te geven, waardoor een soepele planning zonder conflicten mogelijk werd gemaakt. Om gebruikersbetrokkenheid te bevorderen, genereerde OpenAI gespreksstarters zoals “Wat is de eerste sessie vandaag?”
Elke GPT kan worden aangepast om toegang te hebben tot webbrowsen, DALL-E en OpenAI’s Code Interpreter-tool voor het schrijven en uitvoeren van software. De builder-interface bevat ook een “Kennis” sectie, waarmee gebruikers aangepaste gegevens kunnen uploaden, zoals evenementenplanningen. Bovendien hebben GPT’s een functie genaamd Actions, waarmee ze kunnen worden verbonden met externe services zoals Canva en Zapier, waardoor toegang wordt verleend tot gegevens zoals e-mails en databases.
Met de lancering van Custom GPT’s betreedt OpenAI het domein van directe concurrentie met andere AI-botplatforms zoals Character.AI en Meta. Terwijl Meta onlangs AI-personages heeft geïntroduceerd voor populaire berichtenplatforms, onderscheidt OpenAI zich door de nadruk te leggen op toepassingen die gericht zijn op functionaliteit in plaats van het nabootsen van menselijke interacties. Desalniettemin verwelkomt OpenAI gebruikers nog steeds om GPT’s te maken met mensachtige persoonlijkheden, en zorgt zo voor een diverse reeks mogelijkheden.
De makers van GPT’s hebben geen toegang tot de daadwerkelijke gesprekken die gebruikers hebben met hun agents, en de mate van beschikbare hoogwaardige gebruiksgegevens blijft onzeker. OpenAI verzekert gebruikers dat het actief toezicht zal houden op de activiteiten om de verspreiding van ongewenste inhoud zoals fraude, haatzaaien en volwassen thema’s te voorkomen. Zodra de GPT Store is gelanceerd, zal OpenAI alleen agents accepteren van geverifieerde individuen en initieel toegankelijkheid bieden via deelbare weblinks.
OpenAI ziet zijn GPT-platform als een cruciale mijlpaal in het streven naar zijn ultieme doel: de creatie van Kunstmatige Algemene Intelligentie (AGI). Door de toegang te beperken tot betalende abonnees, verwacht OpenAI een aanzienlijke omzetstijging, waardoor het wordt voortgestuwd naar een waardering van maximaal $90 miljard, waar investeerders naar streven.

OpenAI’s Custom GPTs: Het ontketenen van de No-Code Revolutie voor AI-enthousiastelingen
Verspreid de liefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven