Het gebruik van ChatGPT om linkbare bronnen te creëren: Een gids voor het maximaliseren van impact en kwaliteit

artificial intelligence

Digitale marketeers en SEO-professionals hebben het immense potentieel van generatieve kunstmatige intelligentie tools zoals ChatGPT ontdekt om hun digitale marketing- en SEO-inspanningen te verbeteren. Hoewel AI menselijke betrokkenheid in deze gebieden niet volledig kan vervangen, kan het verschillende taken aanzienlijk verbeteren en stroomlijnen, wat waarde toevoegt voor zowel makers als hun doelgroepen.

In dit artikel zullen we onderzoeken hoe digitale marketeers en SEO-experts de kracht van generatieve AI kunnen benutten om linkbare assets te creëren die contentmakers graag delen. Deze assets bieden unieke waarde voor hun publiek, wat resulteert in verhoogde betrokkenheid en zichtbaarheid.

Het begrijpen van het concept van een koppelbaar actief

Een linkbaar bezit verwijst naar elke inhoud die effectief de unieke waardepropositie (UVP) van een bedrijf communiceert. Deze bezittingen kunnen mensen, processen of technologie omvatten, allemaal ontworpen om aandelen en backlinks aan te trekken vanwege hun overtuigende waardepropositie. Ze sluiten aan bij de interesses van contentmakers, journalisten en hun publiek.

Linkbare bezittingen kunnen verschillende vormen aannemen, zoals informatieve infographics, interactieve tools, goed geschreven blogartikelen, inzichtelijke interviews of overtuigende casestudy’s. Neem bijvoorbeeld de BrightLocal-studie naar de invloed van online beoordelingen op de consumentenbesluitvorming. Volgens Ahrefs heeft deze studie meer dan 2.563 backlinks opgeleverd. Hoewel de studie zelf het bezit vertegenwoordigt, is het het verhaal eromheen dat het publiek echt boeit. Contentmakers zoals Miles Anderson bij BrightLocal excelleren in het creëren van merkverwachtingen rond de waarde van hun studies. Het is belangrijk op te merken dat professionele journalisten en makers waarschijnlijker zijn om de bron aan te halen en ernaar te linken wanneer de studie zinvolle inzichten biedt.

Linkbare bezittingen verdienen links omdat ze resoneren met de behoeften en verlangens van het publiek. Het verbinden van de bezittingen van uw bedrijf met die behoeften vereist een klantgerichte benadering van de planning van bezittingen.

Planning voor linkbare bronnen

Het ontwikkelen van linkbare activa die diep resoneren met de behoeften van uw doelgroep is cruciaal. Niet elke content creator of platform erkent echter meteen hun waarde. Het overwinnen van deze uitdaging vereist een creatief kader dat begint met het identificeren van uw activa, het tot stand brengen van een sterke verbinding tussen deze activa en uw klanten, en uiteindelijk het versterken van deze activa door middel van creatieve ondersteuning.

Een raamwerk voor het vermarkten van linkbare activa kan worden georganiseerd in de volgende stappen:

  1. Ambassadeur: Verwerf een diepgaand begrip van de pijnpunten, voordelen en workflows van uw ideale klanten.
  2. Vind activa: Identificeer de eigendomsactiva van het bedrijf die rechtstreeks op deze pijnpunten ingaan.
  3. Positie activa: Ontwikkel een overtuigend verhaal dat benadrukt hoe deze activa een positieve invloed kunnen hebben op de doelen of behoeften van uw klanten.
  4. Creëer activa: Maak gebruik van design thinking-methodologieën om ervoor te zorgen dat het verhaal achter de activa effectief kan worden gecommuniceerd door zowel interne als externe vertrouwde bronnen.

Voordat u begint met het plannen van activa, is het cruciaal om algemene team- of projectdoelstellingen vast te stellen met behulp van strategieën zoals OKR’s (Objectives and Key Results).

Het maken van een boeiend hulpmiddel dat gemakkelijk kan worden gekoppeld aan ChatGPT.

Hoewel generatieve AI, zoals ChatGPT, zijn beperkingen heeft, kan het een onschatbare tool zijn voor het creëren van nuttige bronnen en sjablonen om belangrijke pijnpunten aan te pakken op het gebied van digitale marketing en SEO. Hier is een stapsgewijze aanpak voor het maken van een linkbaar onderdeel met ChatGPT:

  1. Wees een ambassadeur: Begin met het verkrijgen van een diep begrip van de klantreis, pijnpunten en behoeften van uw klanten. Laat ChatGPT de rol van een productmanager op zich nemen en u in de juiste richting leiden.
  2. Identificeer bronnen: Wijs bestaande bronnen aan die effectief kunnen inspelen op die pijnpunten. Bijvoorbeeld, u kunt een e-mailsjabloon hebben die echt opvalt.
  3. Positioneer de bron: Leg duidelijk uit hoe deze bron uw klanten kan helpen hun doelen te bereiken of aan hun behoeften te voldoen. In het geval van de e-mailsjabloon kan deze worden aangepast aan de vereisten van contentmakers voor betrouwbare feiten en bewijs.
  4. Creëer de bron: Maak gebruik van ChatGPT om de bron om te vormen tot een veelzijdiger instrument. Bijvoorbeeld, u kunt de e-mailsjabloon converteren naar een Google Sheet-sjabloonbouwer, waardoor digitale marketeers hiaten kunnen analyseren en hun expertise kunnen afstemmen op de behoeften van de website.

Nadat de bron is gemaakt, is de volgende cruciale stap om deze effectief te marketen. Onthoud dat het doel van het vermarkten van de bron moet zijn om actie van het publiek te stimuleren, in plaats van alleen maar backlinks te verkrijgen. Het verkrijgen van links moet een natuurlijk gevolg zijn van een goed uitgevoerde strategie voor het vermarkten van de bron.

Grijp de kans

Kunstmatige intelligentie zal niet elk aspect van PR, SEO of contentmarketing vervangen, maar het heeft het potentieel om deze processen aanzienlijk te verbeteren, waardoor ze efficiënter en waardevoller worden voor het publiek. Door gebruik te maken van AI, zoals ChatGPT, kunnen digitale marketeers en SEO-experts unieke en waardevolle inhoud creëren, waardoor er een meer geautomatiseerde en geoptimaliseerde toekomst mogelijk is in de branche.

Of je nu aan het verbeteren, automatiseren of autonoom handelen bent, tools zoals ChatGPT kunnen aanzienlijke waarde bieden in het digitale landschap, waardoor makers assets kunnen genereren die resoneren met de behoeften en aspiraties van hun publiek.

Het gebruik van ChatGPT om linkbare bronnen te creëren: Een gids voor het maximaliseren van impact en kwaliteit
Verspreid de liefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven