Brave introduceert een innovatieve ‘anonieme en veilige’ AI-chatbot die interactie heeft met Bing en ChatGPT.

artificial intelligence

In de altijd veranderende wereld van digitale assistenten en chatbots maakt Brave, de gerenommeerde privacygerichte browser, een sterke statement met de introductie van zijn nieuwe native AI-chatbot, Leo. Deze baanbrekende AI-assistent is speciaal ontworpen om gebruikers een ongeëvenaard niveau van privacy en beveiliging te bieden, waardoor het zich onderscheidt van andere AI-chatbot-services. Na uitgebreide tests gedurende meerdere maanden is Leo nu gratis beschikbaar voor alle Brave-desktopgebruikers die versie 1.60 van de webbrowser gebruiken. Hoewel de eerste uitrol van Leo in fasen zal plaatsvinden in de komende dagen, kijken gebruikers reikhalzend uit naar de toekomstige beschikbaarheid op Android- en iOS-platforms in de komende maanden.

Leo biedt veel van de kernfunctionaliteiten die te vinden zijn in andere AI-chatbots, zoals Bing Chat en Google Bard. Het blinkt uit in taken zoals vertaling, het beantwoorden van vragen, het samenvatten van webpagina’s en het genereren van nieuwe inhoud. Wat Leo onderscheidt, is zijn onwankelbare toewijding aan de privacy van gebruikers. Brave zorgt ervoor dat alle gesprekken met Leo volledig privé blijven, zonder opnames of gegevens die worden gebruikt om AI-modellen te trainen. Bovendien is er geen login-informatie nodig om toegang te krijgen tot deze service. Echter, net als bij zijn AI-tegenhangers, adviseert Brave gebruikers om voorzichtigheid te betrachten bij het vertrouwen op Leo, omdat er af en toe onnauwkeurigheden of fouten kunnen optreden in de antwoorden.

Leo, de grote taalmodel van Meta’s Llama 2, is gratis beschikbaar voor alle gebruikers als de standaardversie. Voor degenen die toegang willen tot een ander AI-taalmodel, is er Leo Premium van Brave beschikbaar. Met een prijs van $15 per maand biedt Leo Premium de AI-assistent van Anthropic, Claude Instant. Het is een sneller en kosteneffectief alternatief voor Anthropic’s Claude 2 grote taalmodel.

“In de wereld van technologie hanteert AI immense kracht, maar het roept ook zorgen op over het waarborgen van de privacy van gegevens”, benadrukte Brian Bondy, CTO en medeoprichter van Brave, in een recent persbericht. Met onwankelbare toewijding streeft Brave ernaar om een pad te bewandelen dat privacy als absolute prioriteit stelt. Door naadloos AI te combineren met de heiligheid van gebruikersprivacy, geven we onze gebruikers een veilige en gepersonaliseerde AI-ervaring die naadloos is geïntegreerd in hun online activiteiten.”

Brave bevestigt ook zijn plannen om extra modellen en functies exclusief voor Leo Premium-gebruikers te introduceren. Deze spannende toevoegingen bieden toegang tot gesprekken van hogere kwaliteit, prioritaire wachtrijen tijdens piekgebruikstijden, verhoogde snelheidslimieten en vroege toegang tot nieuwe functies. Brian Bondy benadrukte dat het ontwerp van Leo zorgt voor aanpasbaarheid, waardoor naadloze integratie van verschillende modellen in de toekomst mogelijk is. Het bedrijf verwacht in de loop van de tijd een breder scala aan modellen aan te bieden, waardoor gebruikers kunnen kiezen wat het beste bij hen past.

In de snel evoluerende wereld van AI en chatbots, komt Brave’s Leo naar voren als een baanbrekende oplossing die de privacy van gebruikers voorop stelt. Leo fungeert als een AI-maatje dat persoonlijke grenzen respecteert en tegelijkertijd krachtige ondersteuning biedt. Terwijl Leo zijn gefaseerde uitrol voortzet en plannen maakt voor uitbreiding naar mobiele platforms, kunnen gebruikers uitkijken naar een nieuw tijdperk van veilige en vertrouwelijke AI-interacties, dankzij de onwankelbare toewijding van Brave aan de privacy van gebruikers. Bereid je voor op een toekomst waarin privacy en innovatie harmonieus samengaan.

Brave introduceert een innovatieve ‘anonieme en veilige’ AI-chatbot die interactie heeft met Bing en ChatGPT.
Verspreid de liefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven