De samenwerking tussen Google Assistant, ChatGPT en Bard Technologie roept bezorgdheid op over privacy

artificial intelligence

Gebruikers hebben zowel interesse als bezorgdheid getoond over Google’s plannen om Assistant te upgraden met generatieve AI-technologie die wordt aangedreven door grote taalmodellen (LLM), vergelijkbaar met ChatGPT en zijn eigen Bard chatbot. Google is bezig met het ontwikkelen van een verbeterde versie van hun Assistant met LLM-mogelijkheden, wat in eerste instantie gericht zal zijn op mobiele apparaten. Dit nieuws is gemeld door Axios. Helaas heeft deze stap ook geleid tot ontslagen en een verkleining van het Assistant-team. In een e-mail aan het personeel bevestigen Peeyush Ranjan, de vice-president van Google Assistant, en Duke Dukellis, de productdirecteur van het bedrijf, hun toewijding aan de positieve toekomst van Assistant.

De Nederlandse code voor de outputtaal van het assistentteam wordt verkleind.

Google heeft besloten om zijn team voor de vernieuwing van Assistant te stroomlijnen en middelen te bundelen om hun visie van een slimmere Assistant werkelijkheid te maken. Hoewel het bedrijf heeft toegegeven dat er “een paar functies worden geëlimineerd”, is het onduidelijk hoeveel medewerkers getroffen zullen worden. Het doel van de overgang is om het team te concentreren op het ontwikkelen van geavanceerde functies met behulp van LLM’s kracht. Google wil door het herorganiseren van het team meer innovatie en aanpassingsvermogen bereiken binnen de Assistant-divisie.

Mogelijke functies van de verbeterde Assistant

Google heeft nog niet bekendgemaakt welke functies de LLM-aangedreven Assistant zal bieden, maar er zijn wel interessante mogelijkheden. Eén van die mogelijkheden is het gebruik van technologie van de AI-chatbot Bard, waardoor de Assistant meer gedetailleerde en precieze antwoorden kan geven op vragen van gebruikers. Als Assistant toegang heeft tot alle uitgebreide informatie die op het web beschikbaar is, kan het een nog waardevollere virtuele assistent worden die complexe vragen kan beantwoorden. Dit zou ertoe kunnen leiden dat gebruikers meer tevreden en betrokken zijn, waardoor Assistant zijn positie als toonaangevende AI-gebaseerde digitale assistent kan versterken.

User Concerns and Privacy Implications.

Ondanks dat het idee van een betere Assistant opwindend is, maken gebruikers zich ook zorgen over de privacy. Google onderzoekt momenteel hoe LLM’s Assistant beter kan worden, maar veel mensen zijn bezorgd over wat er met hun persoonlijke gegevens kan gebeuren. De toevoeging van LLM-technologie aan smart home-producten kan betekenen dat er meer gebruikersinteracties worden verwerkt en opgeslagen op de servers van Google. Gebruikers zijn bang dat hun gesprekken niet veilig zijn en gevoelige informatie onbedoeld kan worden onthuld.

De plannen van Google om LLM-technologie in Assistant te integreren, zijn veelbelovend en kunnen de wereld van digitale assistenten veranderen. Maar de beslissing om het Assistant-team kleiner te maken en de bezorgdheid over de privacy van gebruikers zijn belangrijke kwesties die zorgvuldige overweging vereisen. Om het succes van Google’s “supercharged” Assistant te garanderen, is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen innovatie en bescherming van gebruikersgegevens. Dit vereist transparantie, open communicatie en naleving van E.E.A.T-normen. Alleen zo kan het vertrouwen van gebruikers worden gewonnen en kan Assistant worden versterkt als een onmisbare AI-begeleider voor de toekomstige plannen van het bedrijf.

De samenwerking tussen Google Assistant, ChatGPT en Bard Technologie roept bezorgdheid op over privacy
Verspreid de liefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven