OpenAI’s beslissing om ChatGPT onbeperkte toegang tot het internet te verlenen.

artificial intelligence

De beroemde chatbot van OpenAI, ChatGPT, heeft een enorme sprong gemaakt door onbeperkte toegang te krijgen tot de uitgestrekte diepten van het internet. In een recente en belangrijke aankondiging verklaarde OpenAI de voltooiing van de bètafase van de “Browse with Bing”-functie. Deze spannende ontwikkeling is nu direct beschikbaar voor gebruikers die zijn geabonneerd op de Plus- of Enterprise-editie. Met deze vooruitgang kan ChatGPT realtime informatie van het web halen en zich bevrijden van de eerdere beperkingen die verband hielden met trainingsgegevens die alleen tot september 2021 werden omvat.

Open Access bevorderen

OpenAI heeft tot nu toe talloze plugins en toepassingen gezien die ChatGPT een glimp hebben gegeven van de uitgestrektheid van het internet. Deze officiële release markeert echter een cruciaal moment waarop het bedrijf vertrouwen toont in de ethische grenzen van zijn AI, waardoor het zowel de helderste als donkerste hoeken van de online wereld kan verkennen. De nieuw onthulde functie is beschikbaar op web- en mobiele platforms, uitsluitend voor gebruikers die bereid zijn om zich te abonneren voor $20 per maand.

De integratie van ChatGPT met de Bing-browser van Microsoft voegt een intrigerende vorm van kruisbestuiving toe aan deze ontwikkeling. Op dezelfde lijn heeft OpenAI ChatGPT-integratie geïntroduceerd met zijn nieuwe AI-beeldgenerator, DALL-E 3. Het bedrijf heeft plannen aangekondigd om DALL-E 3 naadloos te integreren met ChatGPT, waardoor gebruikers de mogelijkheid krijgen om deepfakes en grillige kunst rechtstreeks via de gebruikersinterface van de chatbot te maken.

Een reis van onrust.

Microsoft, een partner in innovatie met OpenAI, onthulde voor het eerst de bètafase van deze functie tijdens zijn jaarlijkse Microsoft Build-conferentie in mei. Een paar maanden later schortte OpenAI echter tijdelijk de functie “Browse with Bing” op vanwege zorgen over hoe de inhoud werd weergegeven, wat wijst op een misalignement met hun inhoudsnormen. Het is mogelijk dat deze beslissing ook is beïnvloed door gebruikers die manieren vonden om de betaalmuur te omzeilen, wat het bedrijfsmodel van het bedrijf beïnvloedde.

OpenAI herintroduceerde “Browse with Bing” in september, met nieuwe spraak-naar-tekst mogelijkheden waarmee betalende gebruikers kunnen communiceren met de chatbot met behulp van met AI-gesynthetiseerde stem. Bovendien kreeg de chatbot de mogelijkheid om gebruikersvragen te begrijpen en te beantwoorden op basis van informatie die uit afbeeldingen was geëxtraheerd.

Een raadsel in interpretatie

Hoewel ChatGPT uitblinkt in het identificeren van objecten zoals fietsen, ondervindt het moeilijkheden bij het interpreteren van complexe menselijke interacties. Dit werd duidelijk in een discussie op de r/ChatGPT subreddit, waar gebruikers de chatbot vroegen om de sociale dynamiek te analyseren die werd afgebeeld in afbeeldingen van een training over seksuele intimidatie. Een specifiek voorbeeld betrof een afbeelding waarop een ongepaste hand op de schouder van een vrouw te zien was, die ten onrechte werd geïnterpreteerd als een man die “troost of geruststelling” bood.

Een oneindige evolutie

OpenAI boekt onvermoeibare vooruitgang en voegt voortdurend nieuwe functies toe aan ChatGPT om voorop te blijven in het zeer competitieve landschap. Een aankomende update, verwacht in november, heeft als doel het enterprise developer-model van ChatGPT te verbeteren door de opslagcapaciteit te vergroten en de visuele mogelijkheden te versterken. Deze spannende verbeteringen kunnen officieel worden aangekondigd tijdens de ontwikkelaarsconferentie van OpenAI op 6 november.

Terwijl OpenAI de grenzen van AI-mogelijkheden blijft verleggen, kunnen gebruikers van ChatGPT nog krachtigere en veelzijdigere interacties verwachten met deze uitzonderlijke AI-chatbot.

OpenAI’s beslissing om ChatGPT onbeperkte toegang tot het internet te verlenen.
Verspreid de liefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven