Heeft een belangrijke stap gezet in haar AI-capaciteiten door zich te richten op grote taalmodellen (LLM’s) met haar geheime project “Ajax”. Het project omvat een chatbot-service vergelijkbaar met OpenAI’s ChatGPT, Google’s Bard en Microsoft’s Bing Chat, wat betekent dat Apple zich waagt aan de wereld van grote taalmodellen. innen het bedrijf wordt het project genaamd “Apple GPT” genoemd, wat wijst op de mogelijke invloed op taalverwerking en gebruikersinteracties. Het project genaamd “Ajax” is gemaakt met het machine learning-framework van Google, Jax, en wordt gehost op Google Cloud. Hierdoor zal het waarschijnlijk te maken krijgen met sterke concurrentie op het gebied van taal-AI.
Ontstaan van de taalcode “Ajax” is onduidelijk.
Term “Ajax” werd voor het eerst gebruikt aan het einde van 2022 toen Apple het project begon als een experiment. Het doel van het project was om Apple-medewerkers een krachtige tool te bieden voor productprototyping. Door middel van een door AI aangedreven chatbot die natuurlijke taal begrijpt, konden medewerkers gebruik maken van deze tool. waren hindernissen tijdens het ontwikkelingsproces, omdat het bedrijf bezorgd was over de beveiliging en de implementatie even gepauzeerd werd. Om voorzichtig te werk te gaan, werd het gebruik van het product beperkt tot interne taken en moesten werknemers een aanvraag- en goedkeuringsproces doorstaan om het te kunnen gebruiken. Momenteel is “Ajax” alleen beschikbaar als web-app met een eenvoudig ontwerp en het is niet bedoeld voor openbaar gebruik.
Apple’s future plans
Wijl het project ‘Ajax vaart kreeg, werden Apple-executives John Giannandrea en Craig Federighi aangesteld om de toekomstige richting van het project te bepalen. Het doel van het bedrijf is om de service-functies te verbeteren en uit te breiden, en er wordt mogelijk een aankondiging gepland voor 2024. Giannandrea heeft een belangrijke rol gespeeld in de AI-inspanningen van Apple sinds hij in 2018 van Google naar het bedrijf kwam. Hoewel Apple’s aanpak conservatiever is dan die van andere bedrijven in de branche, zoals Google en OpenAI. Apple richt zich voornamelijk op het verbeteren van de gebruikerservaring en het introduceren van nieuwe functies door middel van on-device processing.
vereist voorzichtigheid bij het gebruik ervan.
Zijn rapporten verschenen waarin wordt gemeld dat Apple terughoudend is bij het integreren van grote taalmodellen zoals “Ajax” in hun producten vanwege zorgen over onvoorziene gevolgen zoals “hallucinaties” waarbij AI-gedreven chatbots onjuiste of misleidende informatie kunnen verstrekken. Deze zorgen hebben ertoe geleid dat Apple beperkingen heeft opgelegd aan het gebruik van ChatGPT onder hun eigen medewerkers, aangezien ze voorzichtig te werk gaan op dit gebied.
Het produceren van AI-output op het apparaat zelf.
Tegenstelling tot veel andere LLM’s die werken via de cloud, kiest Apple ervoor om AI op het apparaat zelf te verwerken. Het bedrijf wil AI-functies op de apparaten van gebruikers laten plaatsvinden om verschillende redenen, zoals het waarborgen van de privacy van gebruikers, minder afhankelijkheid van externe servers en betere prestaties. ze benadering past bij de langdurige toewijding van Apple om de privacy van gebruikers te beschermen en een soepele ervaring te bieden, zelfs zonder internetverbinding. Hoewel AI via de cloud voordelen heeft, kiest Apple voor een gebalanceerde aanpak waarbij zowel cloudservices als functionaliteiten op het apparaat worden gebruikt om een compleet gebruikservaring te bieden.
Gaat over personeelsverloop en concurrentie.
Ewel Apple zich meer bezighoudt met AI, heeft het moeite om goede AI-talenten aan boord. Volgens rapporten zijn getalenteerde werknemers bij Apple vertrokken om voor bedrijven als Google en Microsoft te werken, die aggressiever zijn met AI-experimenten. Dit heeft Apple aangespoord om haar AI-strategieën te herzien en een cultuur te creëren die innovatie bevordert terwijl ze de potentiële risico’s zorgvuldig wegen.
Overwinnen van obstakels.
Probeert nieuwe terreinen te verkennen op het gebied van AI met “Ajax”. Het bedrijf komt echter belangrijke hindernissen tegen bij het implementeren van deze AI-tools in zijn producten. Desondanks blijft Apple zich inzetten voor innovatieve en betrouwbare oplossingen voor gebruikers. Het bedrijf hanteert een voorzichtige en gemeten aanpak met het oog op de veiligheid en tevredenheid van gebruikers, en volgt daarbij de E.E.A.T.-normen (Expertise, Authoritativeness en Trustworthiness). Hoewel er onzekerheden zijn, is Apple’s toewijding aan deze normen duidelijk in haar streven naar vooruitgang op het gebied van AI.
Heeft een belangrijke mijlpaal bereikt in hun AI-traject met hun taal-AI-project genaamd “Ajax”. Ze zijn toegewijd aan het bieden van gebruiksvriendelijke en betrouwbare AI-ervaringen, getuige hun aandacht voor E.E.A.T. normen en hun voorzichtige, maar innovatieve aanpak. Met John Giannandrea en Craig Federighi aan het roer, zijn de toekomstplannen van Apple om “Ajax” te verbeteren en uit te breiden spannend voor technologieliefhebbers.